EJdB Black Angus Vlees
- Vlees direct van de boer

Ons bedrijf

Oldetrijne - Op Sonnegaweg 66 te Oldetrijne woont  familie de Boer: Eelco Jan, Nicolien en hun kinderen Jasmein, Yme, Friso Jan en Evert. Ze houden daar al jaren koeien. Zo’n 40 stuks, voornamelijk Black Angus koeien, het bekende zwarte vleesras wat goed gedijt op natuurlijk grasland. Ze worden langzaam volwassen en de kleine kalfjes komen op natuurlijke wijze ter wereld.

In de stal achter het huis staan de oudere grote Black Angus stieren. Zo’n 8 km verderop, bij de Linde naast de Blesbrug, loopt ´s zomers de kudde met diverse zoogkoeien met kalveren. Ook hier is de hoofdkleur zwart, met af en toe een wit kalf. In de kudde loopt ook één stier. Dit wordt de vader van alle kalfjes die komend voorjaar/zomer geboren worden. Het land heeft de familie De Boer in beheer van it Fryske Gea en samen proberen zij daar een kruidenrijk grasland te creëren.

Als de stieren zo’n 2 jaar oud zijn, zijn ze klaar voor de slacht. Dit gaat in goede samenwerking Peter van Kerkvoorde, die haalt ze  op en brengt ze naar een slachterij in de buurt. Dit is zo georganiseerd dat de stieren vlot instappen op de trailer. Er wordt nauwelijks stress ervaren. Eenmaal geslacht, wordt het vlees op ambachtelijke wijze uitgebeend en gesneden. Vervolgens wordt het vacuüm verpakt en vlot ingevroren. Dit alles om de heerlijke malse smaak van de Black Angus zo goed mogelijk tot zijn recht te laten komen. Al met al is dit het resultaat van de vele jaren ervaring die zij opgedaan hebben met zogenaamde huisslachtingen.

Vlees te koop in boerderijwinkel

Uiteindelijk belandt het vlees in de boerderijwinkel. Deze is normaliter twee dagen per week geopend, op donderdag van 10.00-16.00 LET OP: VANAF 30 JANUARI OP DINSDAG!!!!!  en zaterdagochtend van 8.30 – 12.30. Ook kan men bellen voor een bestelling naar 06-18425102.  Mensen worden meer bewust en kijken waar hun vlees vandaan komt. Een goed stuk vlees hoeft niet helemaal uit Argentinië of Ierland te komen.

Alle werkzaamheden op de boerderij worden uitgevoerd door Eelco Jan en Nicolien naast hun reguliere baan, als technisch projectleider en onderwijzeres, daarom worden veel werkzaamheden ook een echte familieklus die in het weekend gezellig met z’n zessen worden uitgevoerd. Afgelopen jaar is er bijvoorbeeld een halve hectare grond ingezaaid met voederbieten en omdat ze wel klaar zijn maar nog niet gerooid, gaan de jongens graag met hun ijzeren hond handmatig rooien.

In de zomer is het hooien ook altijd een bijzonderheid, inclusief een picknick aan en in het water. Dit wordt zoveel mogelijk in eigenbeheer met eigen materiaal gedaan. Kleine stukjes land in de buurt worden in gebruik gesteld om te bemesten en te maaien. Op bepaalde stukken wordt af en toe een koe geplaatst om te weiden met haar kalf.

Duurzaamheid

Duurzaamheid en eigen kringloop zijn termen die hoog in het vaandel staan bij familie de Boer. Vrijwel al het ruwvoer komt van eigen land en van het gehuurd natuurland van het Fryske Gea. Afgelopen 2 jaar is dit ook aangevuld met voederbieten van eigen land. In het voorjaar wanneer er geen bieten beschikbaar zijn worden er aardappels uit de polder gehaald. Het menu wordt compleet gemaakt met brok om ervoor te zorgen dat het vee een compleet assortiment aan voedingsstoffen en mineralen binnenkrijgt. Preventieve antibiotica is voor het vee is dus ook niet aan de orde, maar mocht een dier toch voor zijn gezondheid antibiotica nodig hebben dan gaat hij aan het einde van zijn leven het reguliere slachtcircuit in, dat wil zeggen dat deze niet in onze winkel verkocht wordt.

,,Zonder kunstmest en minimale hoeveelheden landbouwgif is het wel eens een uitdaging, maar we kunnen met een gerust hart zeggen dat het een prachtig product oplevert dat we voor een eerlijke prijs aankunnen bieden voor met name de lokale markt. Met ´s zomers extra barbecue vlees en ’s winters een rookworst en rollades met een ouderwets lekkere kwaliteit. Het hele jaar door kunt u terecht voor Black Angus hamburgers met unieke en goede smaak.

Op kleine schaal wordt het vlees ook verkocht aan restaurants, zoals het Lagerhuys in Wolvega, café "de Veehandel" in Spanga en biedt Peter van Kerkvoorde het ook aan in zijn winkel en op zijn website.


Onze klanten zijn komen bij ons om allerlei mooie overwegingen.

- "We eten alleen jullie vlees, verder zijn we vegetarisch"

-"Jullie vlees wordt met liefde geproduceerd"

- "Het vervelende is dat mijn vrouw nu ook weer vlees eet."

- "Ouderwetse kwaliteit"

- "Wat heerlijk mals"

Ontdek waarom in onze fotogalerij en word klant!